De Suyverij koffij van Klaas Tiktak

Tiktak, oorspronkelijk ook wel bekend als de ‘’suyvere koffij’’ van Klaas Tiktak, is een oer-Hollands koffie en theemerk. Met een fabriek in Groningen en een vestiging in Amsterdam legde Klaas Tiktak in 1870 de basis voor het hedendaagse begrip dat Tiktak geworden is. Toen al erkende Klaas naast vakmanschap en kwaliteit, het belang van duurzaamheid en eerlijke producten. Traditie en een vooruitstrevende blik gaan bij Tiktak dus hand in hand: van oudsher kent Tiktak een fairtradelijn in zowel koffie als thee. Bovendien mag Tiktak zich vol trots hofleverancier noemen, wat de kwaliteit van haar producten nog eens onderstreept. Tegenwoordig is Tiktak aangesloten bij het wereldwijd opererende espresso concern Segafredo Zanetti. De samenstelling van de koffie en thee is echter nooit veranderd:
die is ouderwets eerlijk en goed.

‘Wie Tiktaks namiddagthee en Tiktaks koffie drinkt, die voelt dat al zijn narigheid weer in het niet verzinkt.”Tiktaklied 1953

Belangrijke data uit onze rijke historie

  • Klaas Tiktak legt in 1870 de basis voor het hedendaagse Tiktak.
  • Bouw kleine fabriek (1887)
  • Stoomkoffiebranderij en Chineesche theehandel ‘De Blauwe Haan’ wordt verbouwd (1902)
  • De Tiktakskoffie vossen, de paarden Willem en Blücher worden Nederlands kampioen spannen in Rotterdam (1909)

Hier een optocht in Groningen ter ere van het 40-jarig jubileum van Koningin Wilhelmina in 1938 waar Tiktak steevast aanwezig was.