Spaar voor een van de geschenken met het Tiktak spaarprogramma.Ontdek de mogelijkheden
De

De Suyverij koffij van Klaas Tiktak, is een oerhollands koffie en theemerk.

Van plantage tot genieten

De samenstelling van de koffie en thee is nooit veranderd: eerlijke smaak, oude waarden, authentieke koffie en thee. Dat is Tiktak al sinds 1870.

Tiktak, oorspronkelijk ook wel bekend als de ‘’suyvere koffij’’ van Klaas Tiktak, is een oer-Hollands koffie en theemerk.

Tiktak, oorspronkelijk ook wel bekend als de ‘’suyvere koffij’’ van Klaas Tiktak, is een oer-Hollands koffie en theemerk. Met een fabriek in Groningen en een vestiging in Amsterdam legde Klaas Tiktak in 1870 de basis voor het hedendaagse begrip dat Tiktak geworden is. Toen al erkende Klaas naast vakmanschap en kwaliteit, het belang van duurzaamheid en eerlijke producten. Traditie en een vooruitstrevende blik gaan bij Tiktak dus hand in hand: van oudsher kent Tiktak een fairtradelijn in zowel koffie als thee. Bovendien mag Tiktak zich vol trots hofleverancier noemen, wat de kwaliteit van haar producten nog eens onderstreept. Tegenwoordig is Tiktak aangesloten bij het wereldwijd opererende concern Massimo Zanetti Beverage Group. De samenstelling van de koffie en thee is echter nooit veranderd: die is ouderwets eerlijk en goed.
585"
586"
584"
587"

Van plantage tot genieten

Plantage"

Plantage

In het midden van Brazilië ligt een van onze eigen koffieplantages, Nossa Senhora Da Guia Exportadora de Cafè. Deze plantage is de grootste aaneengesloten plantage ter wereld. Hier worden alleen de beste Arabica en Robusta koffiesoorten verbouwd.
Koffieplant"

Koffieplant

Koffie wordt wereldwijd verbouwd rondom de evenaar. Hoogteligging, klimatologische omstandigheden en de gesteldheid ‘vormen’ deze struik. Pas drie jaar na de aanplant groeit de koffiebes tussen de groene, leerachtige bladeren. Van de vele soorten zijn er voor de koffiecultuur maar twee belangrijk: de Coffea Arabica en de Coffea Robusta.
Melangeren"

Melangeren

Het onthullen van het smaakkarakter van de koffieboon is het domein van onze melangeurs. Ze herkennen en onthouden de vele geur- en smaaknuances van de koffieboon. En brengen deze aandacht in kaart, zoals vier generaties Tiktak koffiemelangeurs vóór hen dat ook deden. Deze koffiewetenschap is de basis voor de constante kwaliteit en smaak van Tiktak.
Branden"

Branden

Tiktak koffie staat voor kwaliteit. Het geheim hiervan ligt mede in onze onderscheidende manier van koffiebranden. De uitgekiende Tiktak melanges worden gebrand op een bed van hete lucht, waarbij de koffie. als het ware danst. Dit ‘rotating fluidbed’ principe zorgt voor een optimale branding. Zo komt het typische karakter van onze koffie tot volle wasdom.

Vakmanschap sinds 1870

Tiktak
ONZE GESCHIEDENIS

Tiktak is een iconisch merk dat zijn oorsprong vindt in Groningen, Nederland. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1870, is Tiktak uitgegroeid tot een synoniem voor kwaliteit en vakmanschap.

Vandaag de dag blijft Tiktak trouw aan zijn roots en streeft het ernaar om de beste koffie- en theeproducten te leveren aan koffieliefhebbers over de hele wereld. Met een combinatie van erfgoed, vakmanschap en een onwrikbare toewijding aan kwaliteit, blijft Tiktak een vertrouwde naam in de wereld van koffie en thee. Traditioneel vakmanschap. Gewoon uit Groningen.

Vakmanschap sinds 1870

1870
Oprichting

Oprichting in Groningen

In 1870 begon Klaas Tiktak uit Pekela een kruidenierswinkel aan het Damsterdiep in de stad Groningen. Daarvóór had hij gewerkt bij kruidenier en een tabakshandel. Al snel brandde hij zelf koffie en mêleerde hij thee.
1887
Vervanging

Vervanging pand voor nieuwe fabriek

Klaas Tiktak bouwde achter zijn huis een kleine fabriek, waardoor hij in ‘één klap de grootste koffiebrander van Groningen werd.
1984
Verhuizing

Verhuizing wegens stijgende omzet

Verhuizing: Het bedrijf Tiktak verhuist naar de Rouaanstraat te Groningen wegens stijgende omzet en winsten.
1991
Overgenomen

Overgenomen door Segafredo

In 1991 werd het bedrijf Tiktak door Segafredo overgenomen. Op deze manier kon het merk Segafredo meegroeien in het bestaande distributie werk van Tiktak.
2012
Een

Een van de eerste Max Havelaar branderijen

In 2012 produceerde het Groningse koffiebedrijf meer dan vier miljoen kilogram koffie. Luchthaven Schiphol werd een belangrijke klant en ook sponsorde het bedrijf het Groningse cultuurfestival Noorderzon.
2020
Tiktak

Tiktak bestaat 150 jaar

Door de uitbraak van het coronavirus kon het 150-jarig bestaan van Tiktak in 2020 niet groots worden gevierd.

Wij staan voor

Duurzaam

Tiktak staat synoniem voor duurzaamheid, een toewijding die diep verankerd is in onze bedrijfscultuur. Wij geloven dat een kopje koffie niet alleen een smaakvolle ervaring moet zijn, maar ook een positieve impact moet hebben op de wereld om ons heen. Daarom zetten we ons in voor het gebruik van gecertificeerde producten, waaronder Rainforest Alliance (RFA), Fairtrade en biologisch gecertificeerde ingrediënten.

Veelgestelde vragen

Hier vindt u een lijst met veelgestelde vragen over Tiktak koffie. Mocht uw vraag niet worden beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u verder te helpen.

Vragen over koffie
Vragen over thee
Bestaat het Tiktak spaarsysteem nog?
Ja, het Tiktak spaarsysteem bestaat nog, sterker nog, het Tiktakspaarsysteem bestaat al sinds de jaren 30! Je kan het spaarpunten overzicht vinden bovenin deze website!
Hoe vraag ik een Tiktak proefpakket aan?
U kunt eenvoudig een Tiktak proefpakket aanvragen als zakelijk gebruiker. Stuur uw aanvraag naar info@tiktak-segafredo.nl of bel naar +31 (0)50 317 63 00
Is Tiktak ook verkrijgbaar voor consumenten?
Tiktak is alleen beschikbaar voor zakelijke klanten. Exclusief via onze webshop zijn de Tiktak producten ook beschikbaar voor consumenten
Waar bestaat het Tiktak koffie assortiment uit?
Het Tiktak Koffie assortiment bestaat uit alle mogelijke soorten koffie. Van bonen tot gemalen tot instant koffie.
Waar bestaat het Tiktak Thee assortiment uit?
Het Tiktak thee assortiment bestaat uit verschillende soorten hoogwaardige verpakte thee en losse thee smaken
Hoe snel levert Tiktak koffie en thee?
U kunt eenvoudig een Tiktak koffie proefpakket aanvragen op onze proefpakketten pagina. Geniet van een assortiment van onze heerlijke koffiesoorten en ontdek uw favoriet. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Contact

De

De wereld van Tiktak

Heeft u vragen over ons diverse aanbod aan koffie en thee? Of wilt u graag een persoonlijk advies en aanbod op maat ontvangen voor uw specifieke behoeften? Stuur een bericht en wij nemen contact met u op.
Eerlijk en verantwoorde koffie & thee
Persoonlijke contact
Gebrand in Groningen
© Copyright Tiktak koffie & thee 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen